A kórus új – rendhagyó – egyenruhájának egy alkalmi ruhát választottunk

A húgom ebben az évben fog végezni a gimnáziumban, ennek alkalmából pedig az évfolyam szervezett egy kórust, amibe minden diák belépett, hiszen ez az utolsó alkalom, hogy együtt csináljanak valamit. Mivel valami újat akartak létrehozni, és nem a szokásos egyenruhás kórust, így ki kellett találniuk egy teljesen új koncepciót. Több hónapon át gondolkodtak azon, hogy mibe legyenek a kórustagok a nagy fellépésen, de azt leszögezték, hogy semmiképp nem akarnak öltönyben és matrózblúzban feszengeni, hiszen több éven keresztül abban kellett lenniük minden nagyobb eseményen. Egyik nap, a kórusvezető egy feltűnően klassz alkalmi ruhát viselt, ami annyira megtetszett a lányoknak, hogy azonnal kikérdezték, hogy honnan van és mennyiért lehet beszerezni, mert lehetne az, hogy olyan ruhában lesz az összes lány, vagy valami hasonlóban.

A kórusvezető a próba után megmutatta azt az online webshopot, ahonnan beszerezte a mostanra híressé vált ruhadarabot, ami annyira megtetszett mindenkinek. Fel is vette a kapcsolatot a bolttal, hogy szeretne nagyobb mennyiségben rendelni abból, a gyönyörűséges alkalmi ruhából, aminek nem volt semmi akadálya, csupán annyit mondtak, hogy a szokásos 3-14 napos szállítási idő egy kicsit kitolódhat. Mivel még volt vagy két hónap a műsorig, így bőven ráértek.
Néhány héten belül a lányok ruhatára szinte teljesen lecserélődött, annyira rákaptak az online ruha webshopra. Az egész iskola női szakaszában terjedni kezdett, és már-már népszerűségi kérdéssé vált, hogy ki melyik legújabb darabot hordhatja. Szerencsére – mivel a webshopnak nagyon jó áron vannak a ruhadarabjai– a kevésbé tehetős diákok is hozzájuthattak egy-egy darabhoz, aminek hála ők sem maradtak ki a jóból. Ez amúgy is egy olyan iskola, ahol nem tolerálják a kirekesztést, úgyhogy volt olyan gyerkőc, aki felajánlotta egy-két feleslegessé vált ruhadarabját egy szegényebbnek, mivel neki így is rengeteg van.

A fellépés után, valamilyen misztikus oknál fogva a szülők is érdeklődni kezdtek a Spiné webshop iránt, és számtalan anyukán láttam olyan ruhadarabot, amiről biztosan tudtam, hogy onnan van. Nem arról volt szó, hogy egyforma volt mindenki, mint a kórusban, sőt ellenkezőleg: mindenki megtalálta a saját stílusát, magabiztosabb lett, és egyúttal a ruhatára is színesebb. Sokkal nagyobb választékból tudnak válogatni, mintha plázákba járnának, ahol legtöbbször azok közül választanak a vásárlók, amit eléjük raknak. Ha pedig mindenkinek ugyanaz a kék ruha jön szembe, amikor belép az üzletbe, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy 10-ből 7 ember ugyanazt fogja megvenni. Ezzel szemben a webshopban nincs meg a külső tényezők befolyása, mert igenis hatással van ránk a többi vásárló, illetve az üzletben a termékek elhelyezése. Bezzeg online! Nincsenek polcok, nincsenek vásárlók, és nincsenek plusz pszichológiailag befolyásoló tényezők. Bevallom, én is rendszeresen nézegetem, és vásárolok is, ezért is tudom, hogy melyik ruha van onnan a szülői és diák körökben.

Klassz, hogy több korosztály is megtalálja a magának valót, még a hetvenéves nagyim is talált olyan ruhát, ami egyáltalán nem öreges, sőt inkább fiatalítja. Mondjuk, eleve szeret öltözködni, mindig is adott magára, úgyhogy mindenképp ajánlom a Spiné oldalát minimum egy megtekintésre az olyan modern időseknek, akik mindig is figyeltek a kinézetükre.

A kórus első és egyetlen fellépése után, a videók és képek interneten történő terjedésének köszönhetően, az említett alkalmi ruha olyan népszerűségnek örvend, hogy azóta több kórus is él azzal a lehetőséggel, hogy beújít az egyenruha terén, ezzel is kissé modernizálva a zenei világot. Attól még, hogy színesítik a ruhatárat, még ugyanúgy lehet hagyományőrző egy közösség, ez csupán egy gesztus a kortárs világ felé.