Modern és hagyományos ötvözete: selfie gép a komolyzenei fesztiválon

selfiegep

Már kiskorom óta különleges kapcsolat fűz össze a magyar komolyzenével. Ennek az lehet az oka, hogy a szüleim a műfaj legnagyobb rajongói közé tartoznak, így tehát úgy nőttem fel, hogy naphosszat Liszt Ferenc művei szóltak a nappali rádiójából.

Amikor idősebb lettem, a család elkezdett közösen komolyzenei koncertekre járni. Volt szerencsém az ország és a világ legtehetségesebb zenészeinek játékát élőben hallani, és ezek az élmények életem legemlékezetesebb pillanatai közé tartoznak.

Néhány éve rendszeres látogatója vagyok egy nagyszabású komolyzenei fesztiválnak, amelyet minden nyáron augusztus elején tartanak Budapesten. A világ minden tájáról érkeznek ide elismert, nagy nevű művészek, ami számomra egy kihagyhatatlan élmény.

Természetesen idén sem maradhatott ki a nyári programomból ennek a fesztiválnak a meglátogatása; heti bérletet váltottam, és szinte minden előadáson részt vettem, ami csak belefért az időmbe. Kissé meglepett, hogy a szervezők az idei évben bevezettek néhány újítást, amivel a korábbi fesztiválokon még sosem találkoztam. Elsőre meghökkentettek ezek az újdonságok, azonban hamar rájöttem, hogy ezek az elemek valójában csak még élvezetesebbé és egyedibbé teszik az eseményt.

Ilyen meglepő változtatás volt például, hogy a komolyzenei előadók mellett meghívtak könnyűzenei vendégművészeket is, akik más stílusú produkcióikkal színesítették a műsort. Azonban nemcsak a programok terén történt változás, hanem egyéb szórakoztató elemek terén is.

A fesztivál díszletei ebben az évben ötvözni igyekeztek a hagyományos és a modern irányzatokat. Ez a váltás egyértelműen azt a célt szolgálta, hogy több fiatalt csábítsanak arra, hogy részt vegyen a rendezvényen, és a tapasztalataim alapján sikerrel is járt ez a kezdeményezés. A kisgyerekek és a kamaszok egyaránt élvezték, hogy a büfé kínálatában például olyan izgalmas ételek is szerepeltek, mint a vattacukor.

Az esemény sztárja azonban kétségtelenül a selfiegep volt, amelyet a főbejáratnál helyeztek el, és minden vendég számára újdonságnak számított. De vajon miért aratott ez a masina ekkora sikert?

Selfiegep – mi is ez pontosan?

A selfiegep.hu oldalán, ahonnan a már említett fotóboxot bérelték a szervezők, részletes leírást találunk arról, hogy pontosan mi ez a készülék, és hogy miként működik.

A weboldal leírásából kiderül, hogy a fotóbox egy kiváló minőségű képeket készítő, tükörreflexes kamera. A selfiegep abban különbözik egy szokványos fényképezőgéptől, hogy nemcsak elkészíti a képeket, hanem rögtön ki is nyomtatja azokat, ezáltal azonnal hozzájuthatunk a frissen készült fotóinkhoz, nem kell megvárnunk, hogy megkapjuk a digitális verziót.

Ahogy a selfiegep.hu weboldalán is olvashatjuk, a közhiedelemmel ellentétben a selfiegep nem jelent egyet az amerikai filmekből és a metróaluljárókból ismert fotófülkével. Ez a szerkezet sokkal kisebb helyet foglal el egy ilyen boxnál, ezáltal lényegesen praktikusabb ezt választani bármilyen rendezvény alkalmával. A felállítása és beüzemelése gyorsan történik, a használata pedig igazán egyszerű, így minden vendég számára felhőtlen szórakozást tud biztosítani.

A selfiegep.hu kínálatáról

A már említett weboldal, a selfiegep.hu különösen széles kínálattal rendelkezik, ugyanis nemcsak fotóboxok bérbeadásával foglalkoznak, hanem teljeskörű élményt biztosítanak ügyfeleik számára.

Természetesen dönthetünk úgy, hogy mindössze egy selfie gépet kölcsönzünk, ez ugyanis már önmagában tökéletes hangulatteremtő. A cég weboldalán is olvashatjuk, hogy ügyfeleik nagy része esküvőkön, céges bulikon vagy éppen fesztiválokon veszi hasznát szolgáltatásaiknak.

Ugyanezeket az eseményeket azonban még jobban fel lehet dobni azzal, ha például egy komplett fotósarkot rendezünk be kicsit félreesőbb helyen a rendezvény területén. Ebben is segítségünkre lehet a selfiegep.hu, ugyanis a szolgáltatásaik közé tartozik ilyesfajta mini fotóstúdiók felállítása is. Ez a fajta fotósarok magába foglalja a már korábban bemutatott selfie gépet, valamint egy díszes fotófalat és egy csomó vicces kelléket.

A fotófalak terén hatalmas választékkal szolgál ügyfelei számára a selfiegep.hu, ugyanis rengeteg színes, látványos háttér közül válogathatunk. A weboldalukon a “Fotófal” menüpontra kattintva megtekinthetjük, mennyi opció áll rendelkezésünkre.

Ami pedig a vicces kellékeket illeti, a fotósarok igénylésekor az ár tartalmaz egy asztalnyi parókát, álarcot és egyéb szórakoztató elemeket, amelyek tovább növelik a fotósarok nyújtotta élményt.

A selfie gép bérlésének előnyei és feltételei

Az eddig leírtak alapján nem nehéz látni egy selfiegep bérlésének előnyeit, azonban érdemes megemlíteni még néhány további pozitívumot, illetve azt, hogy miért tanácsos a selfiegep.hu szolgáltatásait igénybe venni.

Amint már említettem, a selfie gép gyorssá és egyszerűvé teszi a fényképkészítést különböző rendezvények alkalmával, ennél viszont sokkal többet nyújt ügyfelei számára a selfiegep.hu.

Szolgáltatásaik közé tartozik például, hogy az elkészült képeket nemcsak a helyszínen bocsátják rendelkezésünkre nyomtatott formában, hanem a rendezvényt követően digitális formában is továbbítják nekünk a fotóinkat. Mindez benne van az árban, csakúgy, mint az, hogy ingyenes fehér hátteret biztosítanak a fotózáshoz. Természetesen, ahogy már korábban említettem, lehetőség van színes, különleges hátterek igénylésére is plusz költség fejében.

A selfiegep.hu nem szab limitet arra, hogy összesen mennyi fényképet készíthetünk a fotóboxszal, vagyis korlátlan mennyiségű kép lövése áll rendelkezésünkre. Külön kérésre a fotók több méretben is elérhetőek a standard méretezésen túl.

A rendezvény hosszának függvényében különböző időtartamokra bérelhetők a selfie gépek. Mi dönthetjük el, hogy 4, 6 vagy 8 órán át szeretnénk-e igénybe venni a cég szolgáltatásait. Ha azonban idő közben meggondolnánk magunkat, és meg akarnánk hosszabbítani a bérletet, ezt is megtehetjük, hiszen a cég egy munkatársa végig jelen lesz, hozzá fordulhatunk ilyesféle kérésekkel.

Extra szolgáltatás továbbá, hogy rövid mozgóképek felvételére is alkalmas a selfiegep. Ez azt jelenti, hogy GIF-eket is készíthetünk, amelyeket aztán digitális úton eljuttatnak majd hozzánk a rendezvény után. Ezenfelül arra is van lehetőség, hogy a felhasznált fotópapírra egyedi logót, keretet, nevet vagy akár dátumot nyomtassunk, és ezáltal tegyük még egyedibbé a fotóinkat. És ez még nem minden: a selfiegep.hu azt is vállalja, hogy kérésünkre mágnesszalagot illeszt bizonyos képek hátuljára, amelyek ezt követően hűtőmágnesként funkcionálhatnak. Mi lehet ennél szebb ajándék vendégeink számára?

A céggel a kapcsolatfelvétel és a közös munka is gördülékeny, hiszen alapos, precíz és segítőkész munkatársakkal dolgoznak. Akinek felkeltette az érdeklődését egy selfie gép, annak nincs más dolga, mint a weboldal üzenőfelületén benyújtani bérlési igényét, a többit pedig már csak rá kell bízni a selfiegep.hu-ra. A cég biztosítja, hogy már a megbeszélt időpont előtt, egy órával korábban kiszállítja a fotóboxot, illetve minden mást, amit előre igényeltünk. Ezenfelül egy munkatársuk a rendezvény teljes időtartama alatt jelen lesz és mindenben számíthatunk a segítségére, különösen az esetlegesen felmerülő problémák esetében.

Már csak egy dologról nem esett szó, ami pedig mind közül talán a legfontosabb szempont: a selfiegep kiszállítása. Kivételesen kedvező ajánlat, hogy Budapest teljes területén ingyenesen szállítják ki az általunk bérelt fotóboxot. Ugyanakkor vidéki helyszínek esetében sem kell aggódni, mivel a kiszállítási költség ezekben az esetekben sem magas. Mindössze kilométerdíjat kell fizetni, vagyis minél közelebb vagyunk a fővároshoz, annál jelentéktelenebb lesz ez az összeg.

Mindezek alapján számomra nem is kérdés, hogy megéri befizetni egy selfie gépre bármilyen buli, rendezvény alkalmával, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy válassza a selfiegep.hu-t ilyen alkalmakkor.