Most, hogy már két lábon állok, nagyobb biztonságban érzem magam

Már egész kicsi koromban tudtam, ha majd felnőtt leszek, gyerekeket fogok tanítani. A tanári pályára készültem már általános majd középiskolában is. Így érettségi után egyértelmű volt, hogy tanári karra jelentkeztem. Ma már 5 éve dolgozom tanárként egy fővárosi gimnáziumban. Magyar zenetörténetet tanítok és klasszikus zenét. Én magam hegedűn és csellón játszom, de most tanulok brácsán is játszani. A magyar és az európai zenetörténetnek fontos korszakai a barokk és a reneszánsz kor és annak zenéje. Sokan mondták rövidke kis pályafutásom alatt, hogy zenéből és zenetanításból nem lehet megélni, de én makacsul kitartottam a vágyaim mellett. Most, hogy végre elértem a céljaim, sajnos be kell látnom, hogy tényleg nem a legjobban fizető állás ez a pálya.

Így fél éve döntöttem úgy, hogy alapítok egy céget, egy családi vállalkozást. A cég megalapítása nagyon könnyen ment. A komplikáltabb kérdés viszont a székhely kérdése volt. Nem tudtam, hol legyen a székhely, ugyanis nem akartam a mi otthonunkba bejegyeztetni, hogy ne kelljen építményadót fizetnem. Szerencsémre rátaláltam a székhelyszolgáltatás24 nevű oldalra, akiken keresztül végül lett egy remek székhelye a cégemnek, méghozzá a város szívében, közel a Hősök teréhez, a Szinyei Merse utcában.

Ez a cég rendkívül megbízható, erről pedig a Bisnode, Európa legnagyobb cégminősítője által adott AA minősítés tanúskodik. Ezt csak azok a cégek birtokolhatják, akik pénzügyileg rendkívül stabilak. Itthon nem sok cég rendelkezik ilyen nívós minősítéssel, így bátran kerestem fel ezt a székhelyszolgáltató céget.

Fontos szempont volt magának a szolgáltatásnak a költsége, így a székhelyszolgáltatás Budapest árak számomra a legkedvezőbbek. Ugyanis lehet választani, hogy Budapesten vagy pedig Újlengyelben szeretnénk magát a székhelyet. A különbség nem más, minthogy az újlengyeli székhelyszolgáltatás ára kissé drágább, mivel Újlengyel iparűzési adó mentes település, már vagy 30 éve, és a székhelyszolgáltatás budapesti ára így kicsivel alacsonyabb.

Az egész nagyon egyszerűen ment; felkerestem a céget telefonon, egyeztettünk egy időpontot és személyesen találkoztunk, hogy rendezzük a pénzügyeket, az aláírásokat és a papírokat, természetesen ügyvéd jelenlétében. Az ügyvédet továbbá díjmentesen biztosították, ami kellemes meglepetés volt számomra. Ezt követően a kész dokumentumokat eljuttatták a cégbíróságra, akik pár napon belül bejegyezték a céget és a székhelyet természetesen.

székhelyszolgáltatás Budapest árak

A székhelyszolgáltatás csomagba, amit én választottam sok egyéb elem tartozik. Például nem kell foglalkoznom az adminisztrációval, ami valljuk be, nagy könnyebbség, mert a tanári szakmában éppen elég az adminisztráció. Nincs szükség arra, hogy irodát béreljek. Ha mégis kellene egy tárgyalásra vagy megbeszélésre alkalmas terem, azt havi egy alkalommal tudnak díjmentesen biztosítani. Minden postai küldeményt átvesznek helyettem, legyen az hivatalos vagy épp nem hivatalos levél. Ezt követően beszkennelik, majd elektronikus úton is eljuttatják hozzám, majd hó végén az eredeti leveleket is meg fogom kapni. Ez is óriási segítség nekem, mert sokszor addig vagyok az iskolában, hogy a posta már be is zárna, mire én odaérnék. Helyeznek ki táblát a cég nevével, és ha bármilyen hatósági ellenőrzést kap a cégem, akkor azt ők rendezik el helyettem, így nekem nem kell foglalkoznom az ilyesmivel sem.

A csomag díja pedig nagyon kedvező volt, mert fél évre fizettem ki és kaptam egy ajándék hónapot is hozzá. Ez idő alatt majd bőven elválik, hogy van-e érzékem a vállalkozáshoz, vagy pedig nincs.