Bartók Béla a motoron száguldva

Kamaszkorom óta imádom a klasszikus zenét. Van néhány nagy kedvencem, például Edvard Grieg muzsikáját különösen kedvelem, de az abszolút kedvenceim a nagy magyarok: Liszt Ferenc és Bartók Béla. Liszt Ferenc kétség kívül minden idők legcsodálatosabb zongoraművésze volt, zeneszerzőként pedig rendkívülit alkotott. Bartók Béla ugyancsak fantasztikus zeneszerző, A csodálatos mandarin az abszolút favoritom.

Lehet, hogy furcsán hangzik, de motorozás közben én klasszikus zenét hallgatok a legszívesebben. Akármilyen a hangulatom, mindig találok hozzá illő muzsikát, sőt, az időjáráshoz is tudok zenét választani, akár borongós az idő és nyomott a hangulatom, akár elkap az őrült száguldozás, a legizgalmasabb zenék pedig viharos időjáráshoz passzolnak.

Mert bár nem igazán optimális a motorozáshoz, én bizony viharban szeretek a legjobban úton lenni. Ennek a hangulata semmihez sem hasonlítható. Persze az esőben való motorozáshoz elengedhetetlen a megfelelő motoros ruházat, különben bőrig áznék. Már egész repertoárra szert tettem a legvadabb időjárási viszonyokra is alkalmas motoros ruházatból. Van teljes mértékben vízálló, kapucnis esőruhám, kormányra szerelhető kézmelegítőm, sőt, nemrég szert tettem víz- és szélálló lábmelegítőre is, jó meleg béléssel.

A kedvenc márkám a Sixgear, nem csak azért, mert magyar, és szeretem a magyar cégek termékeit, de minőségben is teljesen fantasztikus, és kifejezetten az elképzeléseimnek megfelelő, így minden motoros felszerelésemet innen választom és vásárolom.

Így már semmi sem akadályoz meg abban, hogy bármilyen időben útra keljek, és élvezzem az út és a száguldás nyújtotta szabadságot! Nemrég például Magyarország nyugati országrészére motoroztam el zuhogó esőben, közben bömböltetve a fülemben a klasszikus zenét. Közben teljesen kitisztultak a gondolataim, nem rágódtam az otthoni gondokon, csak az útra és a mellettem elsuhanó tájra koncentráltam. Fantasztikus volt! És bizony nem áztam át és nem is fagytam meg, mert a motoros ruházatom szuperül megvédett. Minden haveromnak ajánlgatom, hogy próbálják ki bátran, mert leírhatatlan élmény!