Sose gondoltam volna, hogy Verdák játékok tippel térek haza egy előadásról!

Mivel nagy rajongója vagyok a zenének, különösen a hazai komolyzenének, így különösen örültem, hogy a művelődési házban előadást fog tartani egy neves zenetudós Kodály Zoltánról. Egy percig sem gondolkodtam rajta, hogy elmenjek-e, egyszerűen ott volt a helyem! Jól is tettem, hogy idejében elmentem jegyet venni, mert még aznap elfogytak, ha kicsit tovább vártam volna, biztos lemaradok. Csakhogy egyéb aggodalmaim is voltak: közeledett a kisfiam születésnapja, és minél hamarabb ajándékot kellett neki szereznem. Nagy Verdák rajongó, viszont a helyi egyetlen játékboltban nincsenek Verdák játékok, úgyhogy valami egyéb módon kellett a kedvére tennem. Már kezdtem feladni a dolgot, amikor megtörtént a csoda!

Az előadás elképesztően izgalmas volt, legalább is olyasvalaki számára, akit érdekel a téma. Egy laikust bizonyára untatott volna a kutató beszéde, az életrajzi adatok, az anekdoták a neves művész életéből, én viszont ittam minden szavát. Valahogy pont úgy jött ki a lépés, hogy a mellettem lévő szék jutott a fiam egyik óvodatársának az apukája, aki, mint kiderült, szintén zenebolond. Nem sok időnk volt előtte beszélgetni, éppen csak pár szót váltottunk, mielőtt elkezdődött a prezentáció.

Egyszer aztán figyelmes lettem rá, hogy nem az előadást figyeli, hanem a telefonját bújja. Rögtön gondoltam is magamban, hogy azért mégse lehet akkora rajongó, aztán lopva a képernyőjére pillantottam, és majdnem felkiáltottam örömömben! Egy olyan weboldalt nézegetett, ahol csupa-csupa Verdák játékok voltak, nem is tudom, hány oldalon keresztül, de biztos volt vagy száz féle! Oldalba böktem, erre kicsit kizökkent az elmélyült keresésben, és rám figyelt. Odasúgtam neki, hogy várjon meg az előadás után, szeretnék kérdezni valamit. Mondta, hogy persze, nem siet sehova, eltette a telefonját és tovább hallgatta a kutatót.

Az előadás után, mikor a hallgatóság már szállingózott kifelé, megkerestem a szememmel, és odamentem hozzá. Először is elnézést kértem tőle, amiért megzavartam, de a segítségeére lenne szükségem, Kérdeztem, hogy mi volt az az oldal, amit nézegetett, mert ezek szerint az ő csemetéje is Verdák rajongó. Kiderült, hogy a fiaink együtt imádják a rajzfilmet, az oviban is állandóan ezt játsszák, és az ő gyerekének is nemsokára lesz szülinapja, ezért keresgélt. Innen jött az ötletem, hogy akkor válasszunk nekik összeillő ajándékot, hogy még jobbá tegyük a játékot! Nagyon tetszett az ötlet neki is, úgyhogy együtt kezdtük el bújni a jatekwebshop.eu oldalát Verdák játékok után kutatva.

Végül meg is találtuk a megfelelőt, és megegyeztünk, hogy még aznap megrendeljük a magunkét. Otthon aztán amint a kölyök lefeküdt aludni én már ültem is a gép elé, és újra kikerestem az oldalon a kiválasztott játékot, hogy mihamarabb le tudjam adni a rendelésemet. Szerencsére nagyon egyszerűen és gyorsan kezelhető oldal, percek alatt meg is volt a megrendelés regisztrációval, mindennel együtt. Pár napba beletelt a kiszállítás, de szerencsére sikerült úgy intézni, hogy a fiam ne vegye észre.

Eljött a nagy nap, összeült a család, és megünnepeltük a srácom születésnapját. Mondanom se kell, telitalálat volt az ajándék! Azonnal birtokba is vette, tologatta, brummogott, beszélt hozzá, teljesen elbűvölte az új játék! Így legalább mi, felnőttek is tudtunk egy kicsit beszélgetni. Addigra már az ovistársa is megkapta a magáét, így az is a meglepetés része lett, hogy mikor legközelebb találkoztak, már tudtak is együtt játszani. Remek ötletnek bizonyultak az összeillő Verdák játékok, a kis barát apukája is beszámolt róla nekem, hogy micsoda öröm volt a háznál, mikor megkapta a sajátját. Azóta az ovin kívül, a játszótéren is összefutunk néha, és a gyerekek együtt játszanak, mi pedig egész jól összebarátkoztunk a másik szülőpárral. Már meg is történt az első vacsorameghívás is, ahol bizonyára ugyanilyen remekül ellesznek a gyerekek.