Pólók nyomtatása Liszt emlékestre jobban feladta a leckét, mint vártam

A zeneiskolával minden évben kiválasztunk egy híres, klasszikus zeneszerzőt vagy zenészt, és annak az évnek a programjait hozzá igazítjuk, az ő műveit helyezzük előtérbe. Idén Liszt Ferencre esett a választás, úgyhogy egymást érték a különböző programok, amin vele foglalkoztunk. A gyerekeknek is rendeztük egy Liszt emlékestet, és azt találtuk ki plusznak, hogy erre az alkalomra készített különleges pólók lehetnének a résztvevők ajándékai. Csakhogy normális áron 25-30 pólót készíttetni nem egy olyan egyszerű kihívás, mint azt én elsőre feltételeztem.

Igyekeztem alaposan utánajárni a dolognak, de hát zenetanár vagyok, nem sokat értek se a számítástechnikához, sem a pólók sokszorosításához. Felkerestem több üzletet is a környéken, ahol ilyesmivel foglalkoznak, de vagy olyan horribilis összeget mondtak, hogy a már nem fért volna fele a zenesuli költségvetésébe, vagy nem volt gyerek méretű pólójuk. Eléggé bosszantott a dolog, nem gondoltam volna, hogy ekkora kihívás lesz néhány mintás pólót készíttetni. Viszont a határidő egyre csak közelgett, én pedig kezdtem feladni, majd pánikba esni.

A minta megvolt, egy grafikus ismerődöm volt olyan kedves, és ingyen megtervezte nekünk, szóval nem lett volna bőr a képemen újra megkeresni, hátha tud valakit ajánlani, akinél meg tudjuk csináltatni, azonban az óra ketyegett, és a lehetőségeim már szinte elfogytak. Végül aztán rászántam magam, és újra felhívtam, hátha tud tanácsot adni. Elég régóta ismerjük egymást, így nem teljesen éreztem megalapozottnak a szorongásomat, hogy újra hozzá fordulok, de félre kellett tennem az érzéseimet. Szerencsére elég jó kedvében találtam, úgyhogy töredelmesen elő tudtam adni a kálváriámat a nyomdászokkal.

Ő csak annyit mondott, hogy egyből hozzá kellett volna fordulnom, és buta vagyok, amiért ilyet feltételeztem róla, hogy elutasítana. A gyerekekért mindent megtenne, mint mondta, úgyhogy készségesen megígérte: átküldi nekem üzenetben egy remek póló nyomda elérhetőségét, ahonnan biztos meg fogom tudni rendelni amit szeretnék. Hálásan megköszöntem neki, és megígértem, hogy ha ez lemegy, akkor hálából meghívom vacsorázni. A lényeg az volt, hogy a pólók készüljenek el időben, és érkezzenek meg, szóval még nem mondhattam, hogy révbe ért a dolog.

Rögvest fel is kerestem az átküldött oldalt, és szerencsére igen jól kezelhető kis webhelyet sikerült az ismerősömnek ajánlania. Azonnal felvettem velük levélben a kapcsolatot, és megérdeklődtem, hogy a kész mintával, gyermek méretben mennyi idő alatt lennének készen, és mennyi idő alatt érnének ide. Nem kellett sokáig várnom a válaszra, és szerencsére nagyon segítőkészek és megértőek voltak. Mivel több dobásom nem volt, és az ajánlat is igen tisztességes volt, így örömmel elfogadtam, amit írtak. Két nap gyártás, és nagyjából három nap szállítás még pont belefért a történetbe, de a futárokat ismerve akár jó eséllyel előbb is ideérhetett.

Szerencsém volt, pont egy olyan időszakot sikerült kiszúrnom, amikor nem volt olyan sok csomag, és a futár már a negyedik nap hívott, hogy úton van a csomag, ekkor és ekkor lesz a címemen. Nagyon örültem, hogy a pólók időben ideérnek, madarat lehetett volna velem fogatni! A dobozt sértetlenül kaptam meg, és hiánytalanul benne is volt az összes, így egyik gyerek se fog ajándék nélkül maradni! Ráadásul gyönyörű munkát végeztek, a minta tökéletes és tűpontos lett, pont olyan, mint amilyennek szerettem volna! Ha lesz még ilyen esemény a jövőben, akkor biztos, hogy megint hozzájuk fogok fordulni.