A zene és az acélmegmunkálás világa is tud találkozni egymással

Van a zenei klubunkban egy nagy koponya. Olyan átéléssel tud a komolyzenéről beszélni, ahogyan még az általános iskolás énektanáromat sem láttam soha, pedig ő karmester és egyetemi énekkarvezető is volt egyben, igazi rajongója a jó muzsikának.

A klubban kéthetente ülünk össze, ilyenkor a legfrissebb koncertélményeinkről beszélünk, mindenkinek lehetősége van megmutatni az épp aktuális zenedarabját, és ha alkalom nyílik rá, közösen is ellátogatunk izgalmas programokra. Minden tagunk nagyon elkötelezett a muzikális örökségünk iránt, aminek nagyon örülök. Egy kötetlenebb beszélgetés alkalmával derült ki számomra, hogy a bejegyzés elején megemlített tagunk, János bácsi egész életében acélmegmunkálással foglalkozott. Szülei nem engedték, hogy zenei pályára lépjen, mondván, abból nem lehet megélni, és egyébként is egy férfiembernek legyen valami “tisztességes foglalkozása”, így a zene legkedvesebb hobbijaként kísérte végig éveit.

Valószínűleg az iránta érzett tiszteletemből kezdtem érdeklődni a téma iránt, amikor is a neten a “Felülettisztítás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás” szöveg jött velem szembe, izgatottan rákattintottam a linkre. Itt legelőször a felülettisztításról olvashattam, amely teljesen új információkat tartogatott számomra. Utána a Szolgáltatásaink menüpont alatti összes többi fület végignéztem, további hasznos ismeretek után kutatva. A honlap rendkívül részletesen mutatja be a folyamatokat, ami egy hozzám hasonló laikus számára kifejezetten előnyös, főleg, ha nem csak érdeklődő, mint jómagam, hanem valóban szüksége van acélmegmunkálást vállaló szakemberre (pl. acélszerkezetek gyártásához, láng- és plazmavágáshoz). Eléggé meglepődtem, amikor észrevettem, hogy a weboldalon még állásajánlatokkal is találkozhatunk, online látogatásom időpontjában például műszaki üzletkötő-ügyintézőt, darukezelőt, lángvágót és targoncást kerestek csapatukba.

A Média menüpontban a különböző sajtómegjelenéseikről kapunk több információt, itt cikkeket és rádióinterjúkat is találunk. Ezen kívül itt találjuk az Acélpartner közösségi média profiljaihoz vezető linkeket. Jelen vannak Youtube-on, Linkedinen, Facebookon és Instagramon is. Ha valakinek teljesen ismeretlen a témakör, akkor különösen ajánlom figyelmébe a Youtube-videókat, ugyanis ezekből közelebbről megismerhetjük azt, milyen gépekkel dolgoznak a mindennapok során.

Ha valakit érdekel ez a világ, bátran ajánlom, hogy keressen rá a “Felülettisztítás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás” kifejezésre, nekem izgalmas utazás volt az acél világába.