Az éjszakába nyúló tanulás és a szem alatti szarkalábak

A múlt héten még teljes gőzzel tombolt a vizsgaidőszak. Az utolsó vizsgám egy különösen nehéz magyar zenetörténet vizsga volt. Rengeteget tanultam, de mivel dolgozom is a suli mellett, a vizsgafelkészülést muszáj volt az éjszakai és hajnali órákban megoldanom.

Ennek persze meg is lett az eredménye. Egyrészt egy sikeres vizsga, másrészt pedig borzasztó,szarkalábak a szemem alatt. Szerettem volna minél hamarabb megszabadulni a karikás, ráncos szemektől, mivel jól akartam kinézni a hétvégi vizsgakoncertemre. Azonban mivel nem kedvelem annyira a mesterséges kozmetikumokat, először annak próbáltam utánajárni, hogyan készíthető szemránckrém házilag.

Így jutottam az instantense.hu weboldalra.

A szemránckrém házilag nem a legegyszerűbb dolog a világon

A weboldal fő célja egyébként az InstanTENSE Plus névre hallgató emelő hatású arcszérum értékesítése. Emellett viszont számos cikket is olvashatunk a bőr, és különösen a szem alatti finom bőrfelület megfelelő ápolásának módjáról.

Én egy a szem alatti rácok elleni hatékony küzdelemmel kapcsolatos cikket olvastam. A cikk szól arról is, hogy a szem alatti ráncok sminkelés, illetve komolyabb plasztikai beavatkozások árán is eltüntethetők, engem azonban inkább a benne felsorolt otthoni módszerek érdekeltek leginkább.

Mint kiderült, a szemkörnyék, a szem alatti sötét karikák, ráncok és szarkalábak otthoni módszerekkel történő kezelése korántsem a legegyszerűbb feladat. Nincs tehát egy gyorsan összedobható szemránckrém házilag, ugyanis a szem környéke különösen bonyolult terület a bőrápoláson belül. (Ennek oka egyébként az, hogy a szem alatt a legvékonyabb a bőrünk.)

Természetesen vannak otthon is gyakran kipróbált módszerek, ezeket azonban a cikk csak felsorolja, hatékonyságukért pedig nem vállalnak garanciát. Innen tudtam meg, hogy például próbálkozhatunk kávéból és kakaóból készített pakolással. Jó megoldás lehet az olaj és a méz. Segíthet a filmekben látható uborkát a szemre módszer. A bevállalósabbak pedig akár főtt krumplit is tehetnek a szemük alá.

A cikk felhívja a figyelmet arra is, hogy bár szemránckrémet házilag készíteni nem a legegyszerűbb, vannak hatásos módszerek, amik segíthetnek a ráncok elleni küzdelemben. Fontos például, hogy odafigyeljünk a megfelelő alvásmennyiségre, folyadékbevitelre, hogy amennyire lehet, kerüljük a stresszes helyzeteket. Ezek elmulasztása ugyanis mind hozzájárulhat a szem alatti szarkalábak kialakulásához.

Emellett pedig az étrendünkkel is segíthetjük a szem környéki bőr fiatalságának megőrzését. Ugyanis könnyen figyelhetünk arra, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek segítenek pótolni a szarkalábak elleni küzdelemhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Az InstanTENSE Plus is jó megoldás lehet

Mint említettem, nem vagyok kifejezetten híve s boltban kapható kozmetikumok használatának. De mivel most már látom, hogy a szemránckrém házilag mennyire bonyolult, komolyan elgondolkodtam az oldal által forgalmazott szérum megvásárlásában.

Az InstanTENSE Plus természetes hozzávalókból áll. Hatékonyságát és az érzékeny, szem alatti területre való megfelelőségét klinikai tesztek bizonyítják. És ami különösen tetszik, mentes minden olyan anyagtól, amelyek szemirritációt okozhatnak: például nem tartalmaz mesterséges színezéket, illatanyagokat és alkoholt. Lehet, hogy most az egyszer kivételt teszek, és nem itthon készítek bőrápoló szert…