Mi minden történik a kedvenc kávézónkban…

Nekem sajnos nagyon rossz hangom van, ezért soha nem voltam tagja semmilyen énekközösségnek. Jártam zeneiskolába, de csak hangszeren játszottam, még diákkoromban.

A húgom viszont gyönyörűen énekel, ő a zeneiskola után most már egy felnőtt kórus tagja. A múltkor pont arról beszélgettünk, hogy milyenek lehetnek a nyári gumi árak, mert mind a kettőnknek újakat kell vennünk a közeljövőben.

Persze lövésünk sem volt a dologról, jól elröhögcséltünk rajta, hogy mennyire nem értünk a dologhoz. A kedvenc kávézónkban ücsörögtünk éppen, egész szép napsütéses délután volt, így a kerthelységben szedtük magunkba a D vitamint. A kávézó egyébként a kórus fő törzshelye is volt, ezért nem lepődtünk meg igazán, amikor a húgom egyik kórustársa, Pali egyszer csak odaült hozzánk.

Kérdezte, hogy mi a helyzet, beszéltek pár szót a húgommal a kórusról, de aztán gyorsan témát váltottak, hogy én is bekacsolódhassak a társalgásba. A húgom megkérdezte Palit, tud-e valamit a nyári gumi árakról. Ő azt mondta, hogy nemrégen rendelt egy webshopból új gumikat, és teljesen elégedett a szolgáltatással, a csomag időben megérkezett, még a futár is igen előzékeny volt.

Elég jól hangzott a dolog, Pali mondta is, hogy majd otthonról átküldi a pontos címet, mert a laptopról intézte az ügyet. Hát igen, a srác elég különleges, nincsen okos telefonja, egy nagyon régi Samsung készüléket hord magánál, amin még kamera sincsen, éppen csak színes a kijelzője. Mondtam is neki, hogy ez a telefon hamarosan nagyon értékes lesz, ha még bírja egy darabig. Pali vigyorgott, mondta, hogy biztosan bírja, mert ez a kiskutyáját is túlélte, aki egyszer-kétszer ellopta, és megrágcsálta a készüléket.

Szóval jót beszélgettünk mi hárman, aztán a húgomék elmentek próbálni. Ez a szerdai nap a szokásos heti kávézási időpontunk, beülünk pár órára a kedvenc helyünkre, ritkábban, ha éhesek vagyunk, akkor előtte eszünk valahol, aztán a húgom elmegy próbálni, én meg indulok haza.

Jó kis szokás, nagyon szeretjük. Emiatt már én is ismerem a kórustagok nagy részét, van közöttük néhány igazán jó fej.

Persze Pali elfelejtette átküldeni a címet, így a következő szerdán felhívtuk a kávézóból, hogy küldje el, ha tudja.

Szerencsére otthon volt, mert pár perc múlva érkezett egy e-mail a húgomnak is és nekem is, nyári gumi ár tárggyal.

A húgommal elkezdtük nézegetni az oldalt, de több ezer találat volt, egyáltalán nem tudtunk kiigazodni a dolgon. Egy darabig, úgy fél órát próbálkoztunk azzal, hogy értelmezzük a dolgokat, egyébként elég jó kis leírás volt a honlapon a gumik jelöléséről, de fogalmunk sem volt például arról, hogy nekünk milyen autógumink van.

Szóval pihentettük a dolgot, aztán este otthon mindketten megnéztük az adatokat a gumin.

Másnap aztán letelefonáltuk, hogy mielőtt bármit is csinálnánk, beszélünk Palival. Megkértük, hogy a következő szerdán jöjjön be korábban a kávézóba, és beszélje át velünk a dolgot. Mondtam a húgomnak, hogy beviszem a laptopot, és akkor azon nagyban látjuk az egészet.

Holnap lesz a nagy nap, igazából azóta jó párszor ránéztem a honlapra, és már nagyjából tudom, hogy milyen nyári gumi árat tudok magamnak elképzelni, de annyira nagy a választék, hogy még így is túl sok a lehetőség.

Ezért is van szükség Pali segítségére.

Remélem, hogy jót ajánl, és azt is megmondja, hogy hol cseréltessük ki a gumikat, mert mi biztosan nem fogjuk tudni megcsinálni a dolgot. Nem vagyunk cicababák, de azért nehéz elképzelni minket autószerelés közben.

Mindegy is. Ma telefonáltam a húgommal, mondta, hogy neki is körvonalazódott néhány dolog a nyári gumikkal kapcsolatban. Mondta, hogy ő sem tudja, ki fogja kicserélni a gumit, de lehet, hogy rá tudja venni az egyik munkatársát. Azt mondta, hogy szerinte tetszik a srácnak, mert úgy veszi észre, hogy sokszor keresi a kegyeit. Most kap egy lehetőséget arra, hogy bizonyítsa, tényleg így van-e.

Persze a húgomnak nem jön be szegényke, szóval mondtam is neki, hogy ne éljen vissza a hatalmával, biztosan találunk mást is, aki megcsinálja, ne szenvedjen fölöslegesen szegény fiú.

Majd holnap kiderül, de lehet, hogy Pali is meg tudja csinálni a dolgot.