Zene és gyerekfelvigyázás az eladó lakásban

Testvérem friss diplomásként egy családnál kezdett el vigyázni két kisebb gyerekre. Hamar kiderült, hogy a szülők komolyzenében jártasak, ugyanis mind a két szülő zongorázik, és korrepetitorként keresik a betevőjüket. Nem csak az operában, de otthon is fogadnak tanulni vágyó énekeseket, mindig szól valamilyen komolyzene náluk- mondja a testvérem. Egészen ő is megszokta már ezt és minden egyes kis zenei részlethez később magyarázatot kap a szülőktől miután elmentek a gyakorlók. Úgyhogy egy -egy darabbal, annak történetével,- nem csak a tartalmával, de a megkomponálásának eredetével is- tisztába került.

Egyik ilyen beszélgetésük során került az szóba, hogy nagyobb házba szeretnének költözni, lehetőleg, aminek van kertje is, de ahhoz el kell adni a mostani lakásukat. Meg is hirdették, úgy áll a jelenlegi helyzet, hogy biztos vevő érdeklődik.

Az eladáshoz hozzátartozik, hogy egy energetikai tanúsítványt kell kiállítani, hogy a vevőt biztosítsák a ház fogyasztását illetően. Most a szülők abban a fázisában tartanak ennek a tanúsítványnak a beszerzését illetően, hogy rátaláltak a https://www.e-tanusitas.eu/, ahol minden szükséges információt nagyon részletesen megtalálnak. Az oldal https://www.e-tanusitas.eu/, részletesen leírja, ennek a tanúsítványnak a beszerzésének menetét, nem csoda, hogy a szülők jó pár percet eltöltöttek az oldalon, azt tanulmányozva és átértékelve, hogy mi tévők is legyenek. Nagyon jól áttekinthető oldallal találták szembe magukat, így az első benyomásuk a cégről igencsak pozitívnak mutatkozott. Nagyon ügyfélbarát megnyilvánulásai vannak a cégnek, egyfelől az, hogy amint a szülők jelezték szándékukat, hogy szeretnék, hogy a felmérő szakember kimenjen hozzájuk, nagyon rugalmasan és vásárlóbarát módon állt az ügyhöz. Hiszen ők vannak a vevőkért nem pedig fordítva, ez az elve nagyon szimpatikus volt a szülőknek, így hát fel is keresték őket telefonon, hogy mikor is tudnának kiérkezni a szakemberei, hogy felmérjék a lakást energetikai szempontból. Szuper módon lehetett velük dűlőre jutni- mesélik a szülők testvéremnek.- aki nagy csodálkozó szemekkel hallgatta végig a történetet-. A szülők csak folytatták a történetet, hogy a telefonbeszélgetés után röviddel a leegyeztetett nap után, meg is érkezett a felmérő/ lemérő szakember. Aki nagy precizitással és szakértelemmel mért fel mindent és az adatokat bőszen jegyzetelte. Meg is kérdeztem, hogy rögvest megkapom ezt a tanúsítványt? De a válasza az volt, hogy hiába ő is szakember, de be kell neki küldenie az adatokat a központba, ahol a kollégái elkészítik az elemzést, ami majd hozzájuk fog kerülni.

Egy nap alatt kézhez kapni az elemzést,- szinte lehetetlen-

De ezt ez a remek cég rögvest megcáfolt a családnak, mármint az, hogy biztosan lehetetlen, de nem. Amit a felmérő szakember elküldte az adatokat, az irodai kollégái elkezdtek a tanúsítványon dolgozni. Amit a szülők a következő napon kézhez is vehettek és ekkor is kellett fizetniük a futárnál, utánvétellel.
Szinte tényleg lehetetlen számba megy, hogy egy ilyen komoly munkát igénylő, eredeti tanúsítványt, jó minőségben, szakértelemmel, hogyan lehet ilyen gyorsan kiadni. De mégis működik, a tanúsítvány valós adatokat tartalmaz, melyet az ügyvéd felhasználhat, és csatolhat majd az adásvételi szerződéshez. Ez a tanúsítvány mindenki számára jó, ha megvan, az eladó részéről, hogy tiszta a lelkiismerete, hogy milyen lakást adott át. A lakást megvásárlónak pedig biztosítékot jelent, hogy látja valóságban, az életben is leírva, hogy minden rendben van a házzal.