Megőrzött pillanatok a kerékpár boltban

Ti is ismeritek azokat a pillanatokat, amik csak úgy, valamiért oly szorosan megmaradnak az emlékeitekben? Nem azokra a meghatározó élményekre gondolok, amik egyértelműen eszetekbe jutnak, hanem apró, jelentéktelen momentumokra. Ezeket általában kevés kép, egy kifejezett illat vagy maradandó hanghatások tartják életben, amit ott és akkor megtapasztaltunk. Nekem pont egy hasonló élmény az a pillanat, mikor egy kerékpár bolt közepén állok, és egy különleges zene megy a háttérben. Utólag kiderült, hogy egy híres magyar zeneszerző költeménye, amit hallottam, és évekig elkísért ez a dallam, mert annyira szerettem. Milyen érdekes, hogy egy számunkra kedves hang, illat vagy látvány ennyire megragadja az elménk memóriáját. A zene alapvetően egy meghatározó eleme az érzékszerveinkkel való érzékelésnek, és milyen szép, ha ezt még emellé hazai szerző tudja kiváltani belőlünk.

Bár az akkori kerékpáromat kinőttem és jól el is használtam, nem maradhattam egy járgány nélkül. Mivel fogalmam sincs, hogy az melyik bolt volt, elkezdtem jó helyek után nézelődni. A motorbolt.co.hu eleinte nem tűnt biztos megoldásnak, hiszen a neve nem igazán tükrözte azt, amit én kerestem, de még jó, hogy nem bíztam a megérzéseiben. Ezen a weboldalon rengeteg féle kerékpár közül is lehet válogatni, ráadásul rá is jöttem, hogy miért ezt a nevet kapta az áruház. A kínálat kiegészül elektromos kerékpárokkal, E-bike-okkal is. A koncepció ezáltal értelmet nyert. Meglehet, én mindenképpen egy egyszerű kerékpárt szerettem volna magamnak, amihez tökéletes helyen jártam.

Sokan talán visszariadhattok, hogy ugyan egy biciklit miért online szeretnék megrendelni. Nos, én sem így terveztem, de a motorbolt.co.hu túlságosan meggyőzött. Egyrészt a kiszállítás már úgy érkezik meg, hogy a bicikli össze van szerelve, így nem nekünk kell darabról darabra összerakni. A másik érvem pedig az, hogy sokkal szélesebb kínálat van, mint bármelyik hasonló üzletben, ahol valaha jártam. A képek és termékleírások segítségével nem akad olyan hiány, ami azt tenné szükségessé, hogy helyi áruházba látogassak el. Persze azt is megértem, aki ódzkodik az online bicikli vásárlástól. Annak ajánlom, hogy akkor látogassa meg a Viczai Kft Kerékpár bolt telephelyét Dunaföldváron, ahol élőben is meg lehet találni a termékeket vagy tanácsokat kérni a kedves eladóktól. Igaz, ezt otthonról, az oldalon megtalálható telefonszám felhívásával is meg lehet tenni.

A motorbolt.co.hu a nagybetűs Kerékpár bolt számomra, mert még igazából így sokkal több információhoz is hozzájutunk, mintha élőben nézegetnénk. A kerékpárok paraméterei, tulajdonságai mind hozzá vannak csatolva a termékekhez, nem is kell mást tennünk, mint rákattintani a szimpatikus darabokra. Rengetegféle márka és típus közül válogathattok az oldalon: vannak trekking kerékpárok, melyek talán a legideálisabbak egy átlag felhasználó számára, hiszen ezek megfelelnek útra is és terepre egyaránt. Az extrémebb hajtás szerelmesei is válogathatnak, hiszen MTB kerékpárok is kaphatóak a kerékpár boltban. Ezenfelül országúti és fitnesz kerékpárok, city kerékpárok, futóbiciklik is megtalálhatóak náluk, meg minden egyéb típus, amiről eddig nem is tudtam, hogy van rá külön megnevezés. Több márka és szín közül is lehet válogatni, szóval biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kialakítást. Sőt, ha esetleg nem tudjátok, mi legyen a gyermeketek következő ajándéka, akkor ez arra is jó megoldás lehet, hiszen gyermekkerékpárokat is árulnak.

Az oldalon való vásárlás hűségpontokat von maga után, melyet a későbbiekben forint értékben be lehet náluk váltani. Talán ez is egy érv, hogy a család összes tagja innen szerezze be a legújabb kerékpár flottáját. Kerékpár bolt nem sok ilyen jó van, mert náluk mindenki igénye kielégíthető. A biciklikről megosztott információk általában a köetkezők: a váz, a fékek és a váltók, a váltókar típusa, a hajtómű, a felnik, az agyak és a villa milyensége, és persze az adott darabbal járó extrák. Így már akárki számára pofonegyszerű a választás. Nektek is megjött a kedvetek biciklit venni? Hátha örök élményt is szereztek!