A fürdőszoba felújítás nehezebb, mint eddig gondoltam

Talán ott kezdődött a zenei karrierem, mikor kisgyermek koromban folyamatosan énekeltem a kádban. Nem volt olyan esti fürdés, amikor csendben lettem volna. A szüleim pedig örültek, hogy nem hasonlítok a szomszéd gyerekre, aki minden esti fürdésnél úgy visított, hogy az egész utca hallotta. Még annak is jobban örültek, mikor a fürdőkádba becipelt műanyag állataimmal vertem a csöveket, miközben gyerekdalokat énekeltem torkom szakadtából. Cseppet sem találták idegesítőnek, legalábbis most már mosolyogva idézik fel az emlékeket. Akkor még nem sikerült az állatkákkal való dobolásban eltalálnom a ritmust, most már sokkal jobban menne.

Egy fürdőszoba akár egy ilyen karrier kiindulópontja is lehet. Hosszú évekkel, évtizedekkel később a fényképalbumot nézve jókedvűen anekdotáznak róla a szüleim, hogy milyen volt, amikor kicsi voltam, milyen nehéz volt a fürdetés, és milyen aranyos voltam, mikor énekeltem.

Éppen ezeken az anekdotákon felbátorodva döntöttem úgy, hogy elkezdem felújítani a fürdőszobámat. Úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon egyszerű feladat lesz, mégis valahogy kifogott rajtam, elvesztem az ötletek tengerében.

Teljesen kipakoltam a fürdőt, megtartottam azokat az elemeket, amiket úgy határoztam, hogy a későbbiekben is hasznosítani fogok. Mikor végeztem a szelektálással, akkor jött csak a dolgok igazán nehéz része. Ki kellett ugyanis választanom, hogy milyen színű csempét szeretnék, milyenek legyenek a vizesblokk elemei, kellenek-e szekrények, a teendőkben pedig teljesen összekeveredtem, és jobb ötlet híján beírtam a keresőbe, hogy fürdőszoba ötletek képekkel és vártam a csodát.

Jobbnál jobb ötleteket találtam, a leghasznosabbnak mégis a furdoszobaotletek.hu oldalát találtam. Már egyből a kezdőlapon olyan dolgok bukkantak fel, amivel nekem is meggyűlt a bajom a renoválás során, lejjebb tekerve pedig megtaláltam a fürdőszoba-felújítás 9 parancsolatát. Az oldalon 9 pontban összeszedték, hogy mire kell figyelni a felújítás során, mit nem szabad kihagyni, illetve ezeknek a sorrendjét is meghatározták. Ezen gondolatmenetet követve én is inkább a nagy, a fontosabb dolgokkal kezdtem a tervezgetést, majd egyre haladtam az apróságokig. Logikus ugyanis, hogy nem a szappantartóhoz választok csempét, hanem fordítva.

9 hasznos tipp után már sokkal hozzáértőbben és rendezettebben álltam neki a terveim egy egésszé való összegyúrásának.

Az első pont a színek kiválasztása, ez hamar ment. A csempékkel viszont sokkal inkább meggyűlt a bajom. Azt hittem, ez is egyszerű lesz, de ahogy elolvastam az oldalon a csempékről írt bejegyzést, egészen elbizonytalanodtam. Hiszen nekem annyi minden tetszik! Nagyon nehéz volt a választás, nem vagyok egy egyszerű eset, nem elégestem meg a gyártók által összeállított csempe-dekorcsík-padlólap kombinációkkal, én ennél sokkal extravagánsabbat akartam.

Napokig elszöszöltem a csempékkel, a padlólapokkal, majd utána rátértem a többire, gondosan kifejtett pontok alapján.

Ha nem találtam volna meg ezt az oldalt, lehet, egy káoszba torkollott volna a felújítás. Olyan egyszerűnek tűnik az egész, de valóban van egy helyes sorrend, amit érdemes követni ahhoz, hogy a fürdőszobánk valóban egy átgondolt és megtervezett helyiség hatását keltse.

Ahhoz, hogy mindenből megtaláljam a legmegfelelőbbet persze rengeteget inspirálódtam az internetes keresésem találataiból.

Szerencse, hogy mások is vannak, akik olyan tanácstalanok, mint én, így nem kellett igazán sokat kutakodnom, rengeteg fürdőszoba ötletet találtam, amikből nem mindegyik volt teljesen elérhetetlen a számomra.

A felújítás végén büszkén csodálhattam az eredményt, a fürdőszobát, amit a gyerekkori énem is megirigyelhetne.

Nem tudom, mit fogok legközelebb felújítani, de remélem ahhoz is találok segítséget.