A rádiót hallgatva érdekes reklámra lettem figyelmes

Mindig is különc voltam olyan szempontból, hogy sosem vonzott annyira a modern zene, inkább mindig a klasszikus magyar darabok felé húzott a szívem. Mármint ezt tényleg szó szerint kell érteni, mert a komolyzenét kedvelem, amivel igencsak csodabogárnak számítok az ismertségi körömben. De nem bánom, mert ha nekem ez okoz örömet, akkor mások véleménye nem is számít. Az egyik nap, ahogy éppen főzés közben hallgattam a dalokat, 2 szám között egy érdekes reklám ütötte meg a fülemet. Még pedig napelemes rendszerek volt a téma. Ez felkeltette az érdeklődésem, ugyanis már egy ideje foglalkoztatott a dolog, hiszen környezetvédőként ez nagy lépés lett volna annak irányában, hogy kicsit csökkentsem a háztartásom ökológiai lábnyomát. Úgy döntöttem, hogy kicsit mélyebben beleásom magam a dologba. Nem volt nehéz dolgom, mert a reklámban mondtak egy oldalt is, ahol sok hasznos információt tudnak olvasni az érdeklődők. Nyomban mentem is a laptophoz, és beírtam a webcímet, amit hallottam.

Mint megtudtam, létezik egy támogatás magánszemélyeknek azért, hogy minél többen mutassanak hajlandóságot afelé, hogy meglépjék ezt a dolgot. Ezt nagyon jónak tartottam, csak nem értettem, mert a tapasztalataim azt mutatták, hogy a nagyvállalatoknak általában ez a dolog nem érdeke. Azonban az oldalról azt is megtudhattam, hogy az Európai Unió egyik célja, hogy az energia felhasználásának egy bizonyos százalékát megújuló energiaforrásokból tudja fedezni. Emiatt hirdették meg ezeket a támogatásokat, hiszen kicsiben kell elkezdeni, azaz a lakosság körében. Emellett azért is fontos, hogy az emberek átálljanak erre az alternatív energiafelhasználási módra, mert előbb – utóbb elfogynak a nem megújuló energiaforrásaink, és akkor már úgysem lesz választásunk. De jobb lenne, ha ezt megelőznénk.

Teljesen el voltam rajta képedve, hogy mennyire informatív ez az oldal. Ha tudtam volna, akkor már korábban elkezdtem volna én is “terjeszteni az igét”. Ez is bizonyítja, hogy bizony ezért néha hasznos tud lenni az is, ha valaki komolyzenét hallgat! Olyan váratlan helyekről is érkezhetnek megoldások, amiről fogalmunk sincs.