Közös kirándulás és még a siófoki szállásunk is remek volt

Az egyetemen tanultam magyar zenetörténetet is. Érdekes volt, bár nem túlzottan kapcsolódott ahhoz, amit tanultam. Ezt csak úgy szabad kreditként felvettem. Élveztem, sok új dolgot tanultam, kicsit legalább kitágult a látásköröm is és az érdeklődési köröm. Ráadásul új embereket is megismertem, akik akár teljesen különböztek is tőlem, hiszen ha belegondolsz, nem a saját szakomból voltak ott emberek, nem ugyanaz érdekelte őket, mint engem. És ez nagyon jó volt, hiszen sok újat tanulhattunk egymástól. Nagy barátságok is születettek, egyik nyáron kitaláltuk, hogy elmegyünk közösen valahova belföldre egy hétvégére.

Mindenki szeret kirándulni, strandolni, úszni, enni-inni, új helyeket megismerni. Keresgélni is kezdtünk, bár az elején teljesen döntésképtelenek voltunk, mert annyi jó helyet találtunk belföldön is, hogy nem tudtunk dönteni. Mivel volt még két hónapunk, hogy kitaláljuk a dolgokat, kicsit jegeltük ezt a kérdéskört.

Aztán történt egy kisebb baleset, meghúzódott Réka lába, nem volt annyira súlyos, de azért ha jobban megerőltette magát, akkor érezte, hogy valami nem ok. Ezért végül olyan helyett kellett találnunk, ahol nem csak egyféle program lehetőség van, hanem az aktív és passzív pihenők is megférnek egymás mellett.

Így jutottunk el végül odáig, hogy Siófok lett az úti célunk. Siófok szállás szempontjából egészen kiváló, mi mondjuk, elsőre rögtön meg is találtuk, hogy hol fogunk megszállni. Végül nyaralásunknak helyet adó apartmant, egy siófoki szállás kiadással foglalkozó oldalon, a siofokszallas.info találtuk meg.

Itt 6 apartman közül tudtunk választani, különböző típusú szobákba lehet foglalni, így nekünk is jutott hely, bár tény, hogy akkor foglaltunk, amikor már kezdett megtelni a hely. Na, mindegy, lényeg, hogy nekünk sikerült foglalni és nagyszerű pár napot töltöttünk ott. Igaz, a nagy kirándulásokat le kellett rövidíteni Réka lába miatt, de még így is volt időnk, energiánk körbenézni és kicsit körbebarangolni a helyet. A Balaton part csodálatos volt, sokan voltak, hiszen ebben az időszakban mindig tele van a strand, de azért most annyira nem volt tömve, kellemesen elfértünk. Én ritkán szoktam strandolni, de ez teljesen más élmény volt, még én is nagyon élveztem. Ráadásul teljesen jó időt fogtunk ki, egyszer sem áztunk meg, még akkor sem, amikor kicsit nagyobb túrára indultunk.

A szobáink tiszták voltak és mindig volt meleg víz a fürdőben – ezt csak azért emelem ki, mert voltam már olyan helyen, ahol ez valahogy nem jött össze a szállásnak, hogy megoldják. Igaz, ezt a helyet közösen már kimaxoltuk, de lehet, hogy egyszer még visszalátogatunk ide.