A kedvenc Dvořák darabom – avagy ami szép a zenetanításban

Évek óta egy zenei szakgimnáziumban tanítok. Egyszerű volt a választás, hisz kamaszkoromban én is ide jártam. Eredetileg, mikor még diák voltam, hegedűművésznek készültem; felvételiztem is a Zeneakadémiára, de sajnos nem vettek fel a szólisták közék. Emlékszem, mennyire letörtem, mikor megkaptam az elutasító határozatot. Úgy éreztem, négy évnyi kőkemény gyakorlás úszik el a semmibe.

Ekkor jutott eszembe, hogy tanár leszek. A gyerekekkel mindig szerettem foglalkozni; annyit kap az ember, hogy ne haljon éhen; na meg legalább szenvedélyemhez, a hegedűhöz is közel maradok.

Elvégeztem egy hegedűtanárit vidéken, aztán a diplomámmal a kezemben beállítottam egykori iskolámba. Egyből megkaptam az állást; remélem, a szakértelmem miatt is, nem csak az egykori ismeretségnek köszönhetően.

Vannak problémák az oktatási rendszerrel, de végülis jól érzem magam.

Főleg, amikor a kedvenc zeneszerzőmtől, Dvořáktól tudok valamit átadni a tanítványaimnak.

Múltkor is, egyik kedvenc darabomat, a Humoresque-t tanítottam az egyik nebulómnak, mikor megjött érte az édesanyja. Jóban vagyunk, így, még a kislány pakolt, mi beszélgettünk még kicsit. Mesélte, hogy mostanában saját készítésű kozmetikumok gyártásába kezdett. Így akadt a Humanity Áruház oldalára, ahol mindent megtalál, ami ehhez szükséges.

Főleg a ricinusolaj, amit szeret használni, és amit tőlük is előszeretettel rendel, filléres, 325 forintos áron. Azért szereti alkalmazni, mert sok olajjal ellentétben, a ricinusolaj egyből, hígítatlan formában is használható, legyen szó bőrről, hajról, körmökről vagy szempillákról. A szempillák és a haj különösen fontos felhasználási terület, a ricinusolaj ugyanis rengeteg hajnövekedést serkentő anyagot tartalmaz. Az indiai nők hajának híres szépsége is többek közt a ricinusolajnak köszönhető, tudtam meg a tanítványom anyukájától.

https://www.humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu.html

A hajápolásban való felhasználásnak egyik legjobb módja, ha lefekvés előtt a hajunkra kenjük, majd, hogy megőrizzük rajta és elősegítsük a hatékony felszívódást, egy sapkát húzunk a fejünkre az alváshoz.

De felhasználhatjuk például tyúkszemek, szemölcsök eltávolításához is. Tíz napig kell felmelegítve bedörzsölni az elváltozásba, és már láthatjuk is a változást.

De, persze, a ricinusolaj nem csak önmagában alkalmazható: számos kozmetikum, haj- és bőrápoló alapanyaga. Köztük szappanoké is — ez a másik ok, amiért, mint megtudtam, az anyuka annyira kedveli. Merthogy előszeretettel készít szappanokat. Ehhez pedig megint csak kapóra jön a Humanity Áruház: minden, ami a szappankészítéshez szükséges — szappanalapok, gyanták, olajok — pár kattintásra elérhetők az oldalon.

Nagyon felkeltette az érdeklődésem a téma, ezért megkértem a gyerekét kikísérő anyukát, hogy dobja át a kapcsolódó linket.

Megtette: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu.html