Egy zenetanár is várja, hogy bővüljön a család

Imádom a gyerekeket, ez nem is kérdés. Emiatt is váltam pedagógussá, nem csak a zene szeretete miatt. Mindig öröm volt látni, hogy a segítségemmel fejlődnek, bontogatják szárnyaikat a gyermekek. Magával ragad, ahogy magukba szívják a tudást, és különösképp lenyűgöző, amikor némelyikük született tehetséggel nyúl egy-egy hangszerhez. Az ilyen gyerkőcökkel öröm dolgozni, de bevallom, azt sem vetem meg, hogyha épp általam kedveli meg valamelyikük a muzsika világát, és dönt úgy, hogy szeretne benne elmélyedni.

Hosszú, tanítással töltött évek után már egyre jobban vártam arra, hogy a saját porontyommal is foglalkozhassak. Bármennyire is vágytam erre, sajnos a megfelelő pár sem érkezett hamar, és a gyermekáldás sem jött össze egyik napról a másikra.
Euforikus érzés volt, amikor a terhességi teszten két csík jelent meg… soha nem fogom elfelejteni azt a csodás pillanatot.

Természetesen vártunk még, mielőtt mindezt bejelentjük. Szerettem volna, hogyha már minden biztos, amikor ezt elmondjuk, nem is mertem sokáig beleélni magam. Aztán csodák csodájára minden a legnagyobb rendben ment, és idő közben az is kiderült, hogy a sors rendkívül kegyes velük: ikreket várok! A környezetünk velünk együtt örült, és végre nekifoghattunk a babaszoba berendezésének és a szükséges holmik beszerzésének.

Mivel még nem volt benne tapasztalatom, nem tudtam, merre induljak. Az internet sűrűje ilyenkor inkább átok, mint áldás, ugyanis a rengeteg lehetőség és eltérő vélemény csak káoszt szül. E téren nem volt könnyebbség az sem, hogy ikerterhességgel állok szemben. Végül egyik barátnőmhöz folyamodtam tanácsért, aki alig egy éve adott életet az első gyermekének.

Beszélgetésünk során rengeteg hasznos tanáccsal látott el. Ő javasolta például, hogy nézzek szét a babaverda.hu-n. Ők innen szereztek be rengeteg dolgot, többek között a babakocsit is.
Felhívta a figyelmem, hogy a testvér babakocsi beszerzésére kiemelt hangsúlyt fordítsak. Ez ez egyik legfontosabb eszköz, és meghatározó lesz a mindennapokban, hogy mennyire könnyen, vagy épp nehezen kezelhető az adott babakocsi. Két kisgyermek esetén pedig duplán fontos.

Még aznap este megnyitottam a babaverda.hu-t, és elkezdtem testvér babakocsit keresni. A kínálat óriási az oldalon, szinte elvesztem benne. Kezdő anyukaként azonban volt egy remek mankóm: minden termékhez részletes leírás tartozott. Sőt, volt olyan, amelyhez videót is csatoltak! Ezek szó szerint olyan részletesek voltak, hogy az elolvasása vagy megtekintése után úgy éreztem, mintha ténylegesen megnéztem volna az adott terméket személyesen. Ez jó pont, ugyanis nekem nem kenyerem az online vásárlás, de ha testvér babakocsiból akar az ember egy kiváló darabot szerezni, ez a legjobb lehetőség rá.

Végül egy multifunkciós darabra esett a választás. Megtetszett benne, hogy nagyon sokáig, akár 36 hónapos korig használható. Ez már önmagában nagy segítség, ugyanis nem kevés pénzbe kerülnek ezek a babakocsik. Nem mindegy, hogy egy olyan darabra adom ki ezt a pénzt, amit egy év után le kell majd cserélnem, vagy olyanra, amit egészen addig használhatunk, amíg teljesen el nem hagyhatjuk a babakocsit.

A kiválasztott testvér babakocsi mindkét gyermekem számára megfelelő. Kettejükkel tudok majd menni A-ból B-be, és a kényelmes kialakítás miatt ez számukra is kényelmes lesz. Az állítható fejtámla elengedhetetlen, és az is tetszett, hogy nagy, alsó pakolórésszel rendelkezik. Ez sokszor jöhet jól, például akkor, hogyha a férjem nélkül kell majd megoldanom a vásárlást.
A praktikum mellett a biztonság is kiemelt szempont volt. A masszív, mégis könnyen csukható váz ilyen tényező volt, és a kiegészítő kellékeknek köszönhetően a gyermekeimet is könnyen meg tudom majd védeni az időjárás okozta viszontagságoktól utazás közben is.

Fellélegeztem, amikor rájöttem, hogy ennél a babakocsinál mózeskosár is tartozik a csomaghoz, mely kompatibilis a babakocsival. Azt hittem, külön kell majd ilyet választanom, de nagyon örültem, hogy így egy csapásra ezt is letudhatom.

Részemről megszületett a döntés, ez a babakocsi kell. Szerencsére a férjem sem ellenkezett.
Az oldalon láttuk, hogy jó, hogy időben nekiláttunk a babakocsi kutatásnak, ugyanis 4 hét alatt tudják a rendelkezésünkre bocsájtani. A rendelést másnap, telefonon keresztül adtuk le. Nagyon készségesek voltak velünk. Rengeteg dolgot átbeszéltünk, ami még a fejünkben volt. A türelmük végtelen, abszolút nem zavarta őket a kérdésáradatunk. Tökéletesen tiszteletben tartották, hogy friss szülők vagyunk, még akkor is, ha ezeket a kérdéseket naponta többször is meg kell válaszolniuk másoknak.

Egy problémánk volt: az ár. Természetesen tudtuk, hogy nem lesz olcsó mulatság, ám annyi beszerzendő dolog volt még, hogy jobban örültünk volna, ha részletre vehetjük meg legalább a babakocsit.
“Semmi akadálya!” – mondta kedvesen az ügyintéző hölgy. Elárulta, hogy kapcsolatban állnak egy partnercéggel, aki áruhitelt nyújt a hozzánk hasonló helyzetben lévő pároknak.
Ez most óriási segítség volt részünkre, ugyanis a babaváró listánknak még a végét sem láttuk, számtalan beszerzendő cikk várt még ránk.

A rendkívül pozitív tapasztalatoknak hála nem utoljára rendeltünk tőlük. Szétnéztünk még, és a kínálatban számos olyan terméket találtunk, amelyekre még szükségünk volt. A kis kádat és a hozzá tartozó állványt is itt vettük végül. Számos boltot jártunk be, de egyszerűen itt nem találtunk kellően stabil darabot. Ezen tapasztalatokból kiindulva az etetőszékünket és a bébiőrt is innen szereztük be például, máshol szét sem néztünk. Ez utóbbi nagyon nagy kihívás volt számunkra, ugyanis ez az egyik legfontosabb eszköz a kicsik biztonsága szempontjából.

A 4 hét elteltével alig vártam már, hogy kipróbáljam a szuper testvér babakocsinkat. Izgultam, hogy olyan lesz-e, amilyenre számítok, továbbá amiatt is vártam, hogy végre egy kicsit bele tudjam magam élni a babázás örömébe.

A babakocsit hazahozva és összeszerelve láttuk, hogy tökéletes rajta minden. A minősége kiváló, és néhány esetlen próbálkozásunk után a használatba is belejöttünk. Volt időnk rá, hogy mindent kitapasztaljunk rajta, ami csak szükséges lesz majd, ha megérkeznek a babák.

A kicsik érkezésére már minden a rendelkezésünkre állt. Tökéletesen funkcionált a babaverda.hu-ról beszerzett járgány. A göröngyös úton is úgy sétáltunk vele haza, hogy a babáknak a szemük se rebbent, továbbá olyan könnyű volt összecsukni és betenni az autóba, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Fantasztikus választás volt a barátnőmre hallgatni, és a babaverdáról rendelni. Két gyermek mellett mindig zajlik az élet, ám közel sem mindegy, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre és könnyítik meg a mindennapokat. Mi tökéleteset választottunk.
A remek tapasztalataim persze megosztottam az oldal értékeléseinél. Úgy gondolom, több ilyen megbízható cégre lenne szükség. Minden várandós nőnek ismernie kellene, hiszen egyértelmű, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyermekének. Ha a babaverda.hu-t választjuk, akkor garantáltan a legkiválóbb minőségű holmikkal vehetjük őket körül életük első, és legfontosabb szakaszában!

testvér babakocsi