Zenehallgatás mellett szoktam illóolajat készíteni

A mai napig nagyon meghatározó élmény számomra az általános iskolai énekóra és a szolfézs, valamint az énekkar is. Gimnáziumban már sokkal furcsább mederben folytak az órák, ugyanis a döntő részük a fiúk fegyelmezéséről szólt, akik abszolút sportot űztek abból, hogy szétbombázzák az óra menetét. Általánosban azonban mindenki tiszteletét élvezte a tanárunk, aki az évfolyamtársaink osztályfőnöke, valamint matektanár is volt egyben, és – nem mondom, hogy mindenkinek, de nekem mindenképp – élmény volt hallgatni, ahogyan a magyar zenetörténetről beszélt. Látszott, hogy ez nem csak a foglalkozása, hanem a hivatása is, amit csinál. Pedig már hosszú évtizedek óta a pályán volt akkor, de sosem éreztem azt rajta, hogy elege lenne a dolgokból vagy belőlünk, tanulókból (vagy ha igen, azt nagyon jól titkolta). Nem mondom, hogy hosszabb szemelvényeket tudnék idézni a magyar zenetörténet fontos és termékeny időszakaiból, de az biztos, hogy annak idején nagy motivációt jelentett nekem mindaz a zenéléshez, hogy ilyen jó tanárom volt – aki egyben egyfajta mentorrá is vált.

A sors meglepetése, hogy sok évvel később kiderült, hogy az egyetemi énekkarnak is ő a vezetője, így amikor hallgató lettem az alapképzésemen, nem volt kérdés számomra, hogy újra énekkaros szeretnék lenni (gimiben teljesen elengedtem ezt a történetet, szóval pár év kimaradt). A magyar zenetörténetnek azóta sem vagyok szakértője, viszont énekelni nagyon szeretek! És szerintem ez a lényeg.

Azonban mostanában teljesen más dolgokkal foglalatoskodok a szabadidőm nagy részében. Így adta magát, hogy legyen erről is egy bejegyzésem a blogon, ha már ilyen jó élményekben van részem – ahhoz pedig, hogy teljes legyen a kép, a Pipere portát sem hagyhatom ki a mondandómból, sőt. Elsősorban róluk szeretnék most mesélni, mert hónapok óta egy biztos pont számomra a D. I. Y., azaz a “csináld magad projektjeim” kivitelezésében! Na de mi is ez a Pipere porta? Ha még nem hallottatok róla, akkor próbálom bemutatni őket röviden. Ők pipere alapanyagok forgalmazásával foglalkoznak – gondolok ezalatt például ilyenekre, mint szappan készítése, fürdőbomba, mindenféle kozmetikum, test- és hajápoló szer, illetve illóolaj készítés. Összetevők, illatok, eszközök, formák, minden van itt, a Pipere portánál! Hibrid módon működnek, azaz online shop formában, emellett pedig van egy budapesti üzletük is.

illóolaj készítés

Az illóolaj készítés engem hihetetlenül kikapcsol, noha persze igényel ám koncentrációt a részemről, de mégis teljesen más folyamat az egész, mint a főállásom. A Pipere portánál imádom a 100%-os tisztaságú illóolajokat, valamint különlegesebb részét képezi a szortimentnek a designer illatolaj felhozatal, amely a sokak által ismert, nagy márkák illatait hivatottak megjeleníteni. A legjobb, hogy ezeket bármihez tudjuk keverni, tehát akár sampont, akár krémet szeretnénk csinálni, azokban is nagyon jól működik! Plusz tök jó árakon vannak, de tényleg.

Én csak ajánlani tudom, hogy mindenki találjon magának valami kreatív hobbit, ami kikapcsolja és feltölti, emellett hasznos is, hiszen valami (jó esetben) csoda születik a végén, ráadásul minél többet foglalkozol ilyen dolgokkal, annál több lesz a kreatív energiád – én már csak tudom, tapasztalatból beszélek. Az illóolaj készítés így – hála a Pipere portának is – nálam már szinte életforma – ki tudja, mit hoz majd a jövő, talán egyszer belevágok a bizniszbe is?! Nem tudom, azt viszont igen, hogy kitartok ennél a szuper és megbízható webáruháznál, amit felfedeztem.

A kedvenc termékeim közé tartoznak még egyébként az illatokon felül a fürdőbomba készítő eszközök és anyagok – imádom azt a sok színt, ami a weboldalon tárul elém, amikor lenyitom ezt a menüpontot! Általában 3, 10, 25 vagy 50 g-os színezők érthetőek el, esetleg még 100 g-os csomag található meg a honlapon néhány színből. Már többször ajándékoztam egyébként házi készítésű fürdőbombát a családon belül, és mindig nagy sikert aratott. Én az egyszerű gömbformára esküszöm, és hogy minél színesebb, annál jobb, de persze kinek mi! A lényeg, hogy a webáruházban ezzel kapcsolatosan is mindent megtalálsz.

Ha szeretnél új hobbiba kezdeni, esetleg a meglévőhöz szeretnél jó minőségű alapanyagokat beszerezni lehetőleg online, baráti áron, akkor a lehető legjobb helyen jársz, ha ellátogatsz a pipereporta.hu oldalra. Nekem nagyon megkönnyítette az életemet az, hogy egy helyről, online tudok ennyi mindent megrendelni – a nap végén csak bedobálok mindent a virtuális kosaramba, amire éppen szükségem van, és már mehet is a rendelés! Pár kattintás az egész, mi sem könnyebb ennél. Ezért is ajánlom őket mindenkinek, akit egy kicsit is érdekelnek az ilyen kreatív projektek, mert tényleg egy profi kis cégről beszélhetünk. Próbáld ki a termékeiket bátran!