Elektromos padlófűtés szerelése gyorsan, megbízhatóan, profi szakemberektől

Rejtélyes fűtési problémák az iskolában

Az iskola tornatermében mindig is komoly problémát jelentett a fűtés, ugyanis sosem működött rendesen. Ezt úgy kell érteni, hogy hol működött, hol nem, de többnyire az utóbbi eset fordult elő. Úgy hetente négyszer az öt tanítási napból. Mit ne mondjak, nem igazán szerettünk ezért bejárni. Úgy éreztük, mintha egy idegen erő irányítaná a dolgokat, mert rengeteg szerelő látta már a fűtőrendszert, és senki nem tudta megmondani, hol lehet a probléma. Pedig az igazgató tényleg mindent megpróbált, a legelismertebb szerelőkön is kifogott ez a feladat. Ez sokszor nem derült ki azonnal, mert amikor például találtak egy kis bibit, és azt megcsinálták, akkor utána minden rendesen működött. Egy darabig. Általában pár óránál tovább így sem bírta a fűtőrendszer.

Azt meg persze nem csinálhattuk meg, hogy addig tartjuk bent a szerelőket, míg újra jelentkezik valami probléma. Az nem lett volna túlzottan emberséges. Általában két vagy három alkalommal még vállalta ugyanaz a szerelő, hogy megnézi, mit tehet, de egy idő után feladták. Beismerték, hogy ezzel ők sem tudnak már mit kezdeni, valami más lehet a probléma. Egyikük félig viccelődve megjegyezte, hogy biztos a szellemek keze van a dologban. Persze nem gondolta komolyan, de az igazgatónk majdnem elhitte. Annyi misztikus filmet nézett már, hogy ha a szerelő tovább folytatja mondandóját, a diri tuti begolyózik ott helyben. Végül az utolsó megbízott szerelő azt mondta, hogy ő inkább az egész rendszert lecserélné úgy, ahogy van. Lehet, hogy a falakban van a probléma, de lehet bármi másban is. Ő azt javasolta, hogy mivel a tornateremben sok a földön végzett gyakorlat, áldozzon be az iskola egy padlófűtésre. Így végre megszabadulhatnánk az ócska radiátoroktól, és kellemesebben telnének azok a fránya tornaórák.

Elektromos padlófűtés szerelése gyorsan, megbízhatóan, profi szakemberektől

Bár mi, diákok érdemben nem tudtunk túl sokat segíteni abban, hogy merre lehetne elindulni fűtésügyben, azért felvetettem az igazgatónak, hogy ha gondolja, én is utánanézek a dolgoknak. Emlékeim szerint egyik haveroméknál nemrég szerelték be a padlófűtést. Ezt pont elcsípte az egyik tanárom, és azt mondta, hogy ha prezentáció formájában el tudom mondani, mi mindent tudtam meg a témáról, és még jól is adom elő, akkor nem fog abban az évben már egyszer sem feleltetni. Nem tagadom, ez nem tűnt éppen rossz ajánlatnak, így végül beleegyeztem.

Otthon el is kezdtem keresgélni padlófűtés ügyben a neten, és hamar találtam is egy olyan oldalt, amit érdekesnek találtam. Az Elektromos Fűtés Kft. weboldalán rengeteg hasznos információt megtudtam az AHT amorf fűtőszálas fűtőrendszerről, és a cégről is. Bőven volt anyag, ami alapján felkészülhettem a prezentációra, és mivel érdekes kihívásnak is találtam, ezért próbáltam a lehető legtöbb időt szánni rá.

Úgy gondoltam, az lesz a legjobb, ha a technológián kívül az olvasottak alapján próbálom bemutatni a céget is. Ez azért volt nagyobb kihívás, mert ekkor még kézzel fogható ismeretem nem volt az Elektromos Fűtés Kft. kapcsán, és muszáj volt az oldalon található információkra hagyatkoznom. Szinte már minden készen volt, igaz, több napom ment el arra, hogy jól begyakoroljam a technológia, és a cég bemutatását, de egyetlen rászánt percet sem sajnálok.

Az utolsó napon már csak a címen kellett gondolkodnom, hogy mégis mi lehetne, mi az, ami tartalmasan összefoglalja az egész prezentáció anyagát? Végül nem is tudom, honnan jött az ötlet, csak leírtam annyit, hogy: Elektromos padlófűtés szerelése gyorsan, megbízhatóan, profi szakemberektől.

Mivel az volt a cél, hogy elsősorban az igazgatót győzzem meg, úgy éreztem, hogy ennél jobb címet ki sem találhattam volna. Azt is biztosra veszem, hogy ekkor született meg eddigi életem legjobb és legérdekesebb előadása. Elmondtam, hogy hogyan is működik az AHT amorf fűtőszálas technológia, és miért előnyös, illetve azt sem hanyagoltam el, hogy az ötlet megszületésétől egészen a megvalósulásig mi minden történik. Az igazgató is bent ült az órán, és úgy vettem észre, hogy nagyon figyel. Én ezt persze megtisztelőnek éreztem, és egy komoly feladatnak, mert ezen állt vagy éppen bukott, hogy a tornateremben lesz-e elektromos padlófűtés vagy sem.

Folyamatban a munkálatok

Végül az előadással nagyon jól szerepeltem, az igazgató nem győzött gratulálni. Örült neki, hogy egy diák ilyen jól össze tudta foglalni a technológia lényegét. Nem is habozott tovább, eldöntötte, hogy mindenképp felveszi a kapcsolatot az Elektromos Fűtés Kft. munkatársaival. Rövid időn belül ott tartott a folyamat, hogy megegyeztek egy időpontban a helyszíni felmérésre. Mivel én már elméletben kellőképpen fel voltam készülve, így tudtam, hogy milyen paramétereket vesznek majd számításba a felmérést követő árajánlat készítése során. Az iskolaigazgató viszont annak ellenére, hogy ott volt az előadásomon, kicsit sokat kérdezett, bár lehet, hogy csak az időt szerette volna kitölteni, ez igazából a végeredmény szempontjából nem is annyira lényeges.

Miután megkapta az árajánlatot, el is fogadta, és megegyezett a céggel egy újabb időpontban, amikor már a fűtőszőnyegek leszállítására és beszerelésére került sor. Mivel elég egyszerű a tornaterem felépítése, így nem volt ez egy nehéz, és sok időt igénylő küldetés, és hamar élvezhettük a kellemesebb hőmérsékletet a tornateremben.

Végre meleg van az iskola tornatermében

Azután, hogy végre már nem azért mozogtunk a tornateremben, hogy ne fázzunk, sokkal jobb hangulatban teltek a tesiórák. Sőt, bármennyire meglepő, az iskola rejtélyes mumusa, már ha van ilyen, nem próbálta meg kikezdeni az AHT amorf fűtőszálas fűtőrendszert, az ugyanis probléma nélkül működik a beszerelés óta. Szerintem a korábbi fűtőrendszer összesen nem működött annyi ideig, mint az elektromos padlófűtés a beépítése óta. Lehet, hogy már régóta ezt kívánta volna meg az épület, csak senki nem jött rá. Nagy szerencse, hogy az egyik szerelő végül bedobta az ötletet, mert ezzel megkímélte az iskolát egy újabb probléma sorozattól.

Akárhogy is vesszük, ez a történet nagyon jól végződött. Végre megoldódott a fűtésprobléma, én tartottam egy nagyon jó előadást az elektromos fűtésről, amely Elektromos padlófűtés szerelése gyorsan, megbízhatóan, profi szakemberektől, tehát eredeti címén analóg formában kikerült az iskola dicsőségfalára. Lehet, hogy ez már túlzás volt, de azzal, hogy tartottam egy meggyőző előadást, nagyot lépett előre az iskola.

Ha esetleg valamit rosszul, vagy kevésbé érdekesen mondtam volna el, most biztos nem lenne az iskola tornatermében ilyen jó fűtés, és az igazgató soha nem adott volna lehetőséget az Elektromos Fűtés Kft. munkatársainak. Én nem úsztam volna meg az egész éves feleléseket, és még tovább is sorolhatnám, hogyan is végződhetett volna ez a történet.