Onlinefilm, megnéztük a filmet, amiből dalokat fogunk tanulni

Az onlinefilm nézés elterjedt az egész világon. Mostanában a legnépszerűbb kikapcsolódási mód a közös filmnézés. Egy film tökéletes az első randira, tökéletes családi program, akkor is remek időtöltés, ha a barátainkkal nézzük meg, vagy ha csak egyedül, otthon nézzük. Sorra készülnek a jobbnál jobb filmek, a hihetetlen történetek pedig egészen magával ragadják a nézőket. Sok könyvet adaptálnak filmmé, és már olyat is láttam, mikor egy filmből lett könyv.

A filmnézés élménye nem egyenlő ugyan az olvasáséval, hiszen a könyvek világát magunknak képzeljük el, míg a filmek valaki más fantáziájába repítenek el bennünket. És persze egy filmbe nem fér el minden, ami egy vastagabb könyvben le van írva. Bármennyire is igyekeznek jól adaptálni, néhány részlet mindig kimarad, sajnos.

Az elmúlt nagyjából 2 évben tapasztalható, hogy megnövekedett a kereslet az életrajzi alkotások iránt. Sok életrajzi könyvet adtak el, egyre több dokumentum és életrajzi film készül hírességek életéből. Régen a dokumentumfilmeket, életrajzi filmeket mindenki csak a tanulással, az iskolai filmezésekkel tudta összekötni, de ezeknek az embereknek az élete olyan volt, illetve olyan módon van megfilmesítve, ami leköti és szórakoztatja is a nézőket.

Külön örülök neki, hogy már nem csak több évtizede meghalt zeneszerzők, zenészek és festők életművét viszik filmvászonra, hanem a korunk hírességei is egyre több filmet kapnak.

A zenés filmek nem érne véget az életrajzi dokumentációkkal, ugyanis egyre több musicalt készítenek újabban hollywoodban is.

A múltheti kórus próbán például megnéztünk egy ilyen musicalt, amiből később dalokat fogunk előadni a zenekarral. Mindig is szerettünk filmzenéket játszani, de mielőtt megtanultuk volna egy film betétdalát, mindig megnéztük magát a filmet is.

Az onlinefilmek térhódításának köszönhető, hogy most már bárhol megnézhetjük az alkotásokat, ahol van internet kapcsolat. Nem kell mindenért moziba mennünk, és nem kell DVD-ket vagy Blu-ray lemezeket sem vennünk.

Az iskolákban, zeneiskolákban ez nagyon megkönnyítette a játékos tanulást.

A kóruspróbán mi is megnéztünk egy musicalt, ehhez nem volt másra szükségünk, csak egy laptopra és egy kivetítőre, hogy mindenki jól lássa.

A kedvenc oldalamon, a mozi.ma-n néztük meg. Azért szeretem ezt az oldalt, mert nagyon jó minőségben vannak fent a különböző filmek, természetesen magyarul. Nem kell letöltenünk sem őket, minden filmet meg lehet tekinteni online is ami egy hozzánk hasonló kórus esetében kapóra jön. Nem kell senkinek sem azzal foglalkoznia, hogy letöltési linkeket keres, vagy elhozza magával a laptopot. Mindent meg tudunk oldani a benti felszereléseinkkel, azonnal, amint kipattan a filmnézés ötlete a fejünkből.

Otthon is ez a helyzet, amint elhatározom, hogy filmet szeretnék nézni, csak pár kattintás és a mozi.ma kínálatából már ki is tudom választani a filmet, aztán már nézhetem is. Letöltés nélkül! A letöltésekről amúgy is csupa rosszat hallani, azokkal könnyebben össze lehet szedni vírusokat. Hiába van vírusírtó a gépünkön, sajnos az sem ismer fel mindent.

Nagyon sok musicalt és hasonló filmet néztem mostanában, így azt is nagyon várom, hogy végre elkezdjük megtanulni a filmzenéket, amiket terveztünk.

Örülök neki, hogy ilyen sok zenei film elérhető a mozi.ma oldalán, így mi, zenerajongók is remek filmeket tudunk nézni, illetve azok az emberek, akik nem állnak olyan közel a zenéhez, mint mi is sokat tanulhatnak belőlük. Örülök, hogy van olyan protál, ami nem csak az akció, horror és romantikus kategóriákra megy rá hanem aminek az adatbázisában megtalálhatóak a legjobb zenei filmek is, nem csak könnyű-hanem komolyzenei témában is