Napelem a zeneiskolán

Imádok zenélni. Már 6 éve fuvolázom, de nem tudom megunni. Minden gyakorlás minden egyes percét egyre jobban élvezem. Ha a szomszédjainkat kérdeznék, nekik már nem biztos, hogy ekkora lenne a lelkesedésük a művészetem iránt, mert sokszor szoktam otthon gyakorolni, és lehet, hogy egy idő után már elég idegőrlő lehet hallgatni, hisz már a saját öcsém is csömört kap tőlem néha, de hát ez van sajnos, gyakorlás nélkül nincs fejlődés.

A kezdetektől fogva a helyi zeneiskolában tanulok, és nagyon szeretem. A fuvola tanár, Ági néni egy angyal, mindig nagyon kedves és segítőkész, de kellően szigorú.

Minden kedden, szerdán és pénteken van órám. A múlt kedden láttam, hogy munkások dolgoznak a tetőn. Nem tudtam mire vélni, mert cserép nincs a ház tetején, így el sem tudtam képzelni, mit kell megjavítani vagy kicserélni. Aztán megkérdeztem Ági nénit, aki felvilágosított, hogy ez egy új projekt, napelemeket telepítenek a tetőre, hogy napenergiával tudják fűteni az épületet.

Nem igazán tudtam, hogy hogyan működik a dolog, ezért rákerestem a neten arra, hogy napelem telepítés, hátha kidob valamit. Az első oldal, amit találtam, meglepően érthetően és részletesen elmagyaráz minden fontos tudnivalót.

A napelemek nagyon környezetbarát módjai annak, hogy a megújuló energiaforrásokat (itt a napenergiát) hasznosítsák áramellátásra. Amúgy napelemnek hívják ezeket az izéket, de nem csak a napfényt, hanem a mesterséges fényt is, meg azt is, amikor nincs napsütés, csak világos van, tehát az úgynevezett szórt fényt is tudják hasznosítani. Ez szerintem tök jó. Ráadásul nem csak a középületeken lehetséges, hanem egyszerű családi házakra is alkalmazható ez a technológia. Elvileg nagyon környezetbarát és sokat lehet vele spórolni.

Magyaráznak még az oldalon valamit a működéséről is, de nem nagyon értettem, mert nem igazán vagyok jó fizikából, mindenesetre szimpatikus, hogy ilyen részletesen kitérnek mindenre.

Beszéltem is anyával erről, miután hazaért, és szerinte is jó megoldás a napelem.