Táskaválasztás művészi megközelítésben

Egy autentikus magyar zenét gondozó közösség vagyunk, akik maguk is zenészek. Felkaroljuk a tehetségeket, mentorprogram keretein belül zeneórákat biztosítunk azok számára, akik fejlődni szeretnének, ám nem nyílik alkalmuk tehetségük kamatoztatására anyagi okok miatt. A csoport vezetőjeként nem csupán zene, – táskarajongó is vagyok. Sokféle darabbal rendelkezem, szeretem váltogatni a hangulatomnak megfelelő stílusokat, színeket. A munkatársaim gyakran dicséretekkel halmoznak el emiatt, és sokszor kérik, hogy segítsek kiválasztani számukra a megfelelő darabot, ha éppen vásárolni készülnek.

www.annataska.hu

Az évente megtartott alapítási évfordulónk ünnepét készültünk megülni, és én kitaláltam, hogy mindannyiukat meglepem egy-egy gyönyörű táskával, egyéniségükre szabottan. A számomra legkedvesebb oldal, a www.annataska.hu temérdek csodás darabot kínál a látogatók számára. Én nagyon gyakran rendelek tőlük, így ezen alkalommal is erre a megoldásra esett a választásom. A kínálat mindig szuper, és nagyon vegyes stílusban képviselteti magát.

A csapatunk hat főből áll, így hat darab táskára volt szükség, vagyis egészen pontosan hétre, hiszen természetesen magamat is meglepem a helyzet apropóján. Az egyik tagunk egy nagyon szerény, visszafogott, főleg sötét színeket kedvelő lány, aki a klasszikus és egyszerű megjelenést preferálja. Ahogy böngésztem a www.annataska.hu kínálatát, hamar ráleltem a számára ideális modellre. Egy szürke Tamaris táskára esett a választásom, egészen pontosan egy testtáskáról van szó, melynek borítása matt bőrutánzat, és szintetikus anyagból készült. Ez nagyon fontos szempont mindannyiunk esetében, hiszen lelkes állatvédők vagyunk, akik nem választanának bőrből készült holmikat. A táska elején egy finom kis logó utal a gyártótóra, ezen kívül semmilyen díszítőelem nem mutatkozik meg rajta. A táska pántja vékony, a rögzítőzár mágneses. Ez egy tökéletes választás a minimalista megoldásokat kedvelő kolléganőm számára, így mehettem is tovább egy másik ajándékra.

Csapatunk egyik férfi tagja szintén klasszikus megjelenést részesít előnyben, ám kissé sportosabb formában. Ezt a lazaságot és eleganciát egy Bugatti testtáskában találtam meg a számára. Kellően nagy mérettel rendelkezik ahhoz, hogy elférjenek benne a legszükségesebbek, legfőképpen a fontos jegyzeteket tartalmazó mappája, amit mindig magánál hord. Egy kényelmes fogantyú is segíti a praktikus hordozhatóságot. A fekete színnel nem nyúlhatok mellé, így a második választás is részemről sikeresnek volt mondható.

Harmadik kollégánk egy nagyon fiatal leányzó, most fejezte be az egyetemi tanulmányait, és a megjelenésével mindig vidámságot hoz az iroda életébe. Színek tekintetében egyáltalán nem válogatós, a lényeg az ő esetében a harsány megjelenés. Kiszúrtam egy olasz válltáskát. Ez a típus szerencsére újra visszatérni látszik a divat világába. A táska igazán figyelemreméltó megjelenéssel bírt. Szőttesre emlékeztető mintájával egy kissé autentikus benyomást keltett, de mégsem volt behatárolható az etno stílusjegy világába. Mivel egy lakk táskáról van szó, mely fekete, piros, és kék színben pompázik, így inkább nevezném kissé eklektikus megjelenésű darabnak. A kialakítása elegáns, de mégis hétköznapi vidámságot kölcsönöz az összhatása a viselőjének.

Negyedik csapattársunk egy bohém hölgy, aki imádja a vintage holmikat. Reméltem, hogy rátalálok a kínálatban egy ilyen stílusú darabra, és szerencsére így is történt. Egy nagyon szép, patchwork megoldásokat is tartalmazó hátitáska került figyelmem fókuszába, mely teljes egészében az említett hölgyet juttatta eszembe. Kopottas, barnás színe csupán a táska egyik felén jelenik meg, a másik része egy foltozott hatású, mesebeli mintákat és írásokat idéző borítást kapott a készítő által. A feliratok is csupa olyan üzenetet tartalmaznak, melyek teljes mértékben tükrözik kolléganőm személyiségét és hitvallását. Az egyik ilyen központi felirat például a bolygó megmentésére hívja fel a figyelmet. A hátitáska tetején is található egy fogantyú, így amennyiben valaki megunja a háton cipelést, felkaphatja csak úgy az asztalról is és már viheti is magával. A díszvarrás néhány árnyalattal világosabb a táska anyagánál, ez nagyon szépen körbeíveli a darabot. A táska méltó kiegészítőjévé válik majd a hölgy vintage ruhatárának.

Ötödik kollégánk egy nagyon kedves, fiatal fiú, aki a zene mellett rendszeresen sportol, így egyértelmű volt a számomra, hogy jelen esetben egy sportos darabra lesz szükség. Fontos szempont volt, hogy megfelelő rögzítéssel bírjon, hiszen a fiatalember kerékpárral közlekedik. A férfi modellek között több ilyen stílusú táska is fellelhető, így nem okozott problémát kiválasztani a tökéleteset. Egy fekete Bugatti táska lett végül a nyertes, melynek praktikus kialakítása azonnal megtetszett. A zárófedél alatt összehúzható tartózsák fogja össze a benne lévő tárgyakat, így azok semmi esetre sem eshetnek ki belőle. A táska pántjai kellően vastagok és párnázottak, így kényelmes viselet. Egy nagyon egyszerű logó található a táska elején, mely tényleg igazán visszafogottan képviselteti magát. Két erős táskakapocs rögzíti a táska felső fedelét, illetve elöl és oldalt zsebek helyezkednek el, két keskenyebb és egy széles. Ez a darab egyértelműen nagy térrel rendelkezik, ha pakolásról van szó, tehát nem volt okom további keresgélésre, megtaláltam a leginkább ideális modellt ismét.

Hatodik munkatársunk egy idős hölgy, aki nagyon kedveli a feltűnőbb, sikkes, de elegáns darabokat. Mellette fanatikus színház rajongóról van szó, így nem volt kérdés, hogy számára a felsorolt paraméterekkel rendelkező színházi táskát rendelek. Szerencsére a www.annataska.hu tart ilyen kategóriájú darabot is készleten, így hamar rátaláltam egy nagyon elegáns, visszafogottan ünnepélyes darabra. A táska feketesége csupán sejtelmesen adja vissza egy ocelot szőrének gyönyörű mintázatát. A mágneses kapcsot lezárva a táska felső borításán egy vékony és elegáns fémcsík fut végig, rajta a márkajelzéssel. A modellt egy nagyon finom, vékony lánc vezeti végig a vállon, ez teljesen ideális, ha valaki egy előadásra szeretné felvenni. Pont megfelelő választás, mert nem túl hivalkodó és mégsem mondható hétköznapi vagy unalmas darabnak.

Úgy éreztem igazán sikeres volt a válogatás, és ez nem csupán a táskák iránti érzékenységemből fakad, mert szükséges hozzá egy olyan webshop, ahol az ember könnyedén rálel többféle stílusra. A www.annataska.hu egy ilyen képviselője az online táskaboltoknak, így soha nincs nehéz dolgom, ha náluk vásárolok, maximum abban a tekintetben, hogy könnyen kialakul bennem bőségzavar érzése. Így történt ez jelen esetben is, mert sejtelmem sem volt, hogy a harsány és eklektikus, virágos válltáskát válasszam vagy inkább a szürke, és minimalista jegyeket tartalmazó kézitáskát. Végül az utóbbira esett a választásom, mert tudom, hogy nem maradok le a másikról sem, mivel a hihetetlen kedvezmények miatt hamarosan újra ellátogatok a táskabarátok gazdag választékkal rendelkező webshopjába.

A gyors kiszállításnak köszönhetően néhány munkanapon belül megérkeztek a tasik. Természetesen élőben még jobban mutattak, mint a képeken, és én alig vártam, hogy átadjam őket a munkatársaimnak. Meglepettségük és örömük azonnal kiült az arcukra, amikor mindenki átvette a saját, teljes mértékben az egyéni stílusára szabott darabot, és ez engem nagyon boldoggá tett.